Треньорът на Лудогорец Станислaв Генчев похвали футболистите си след постигнатия обрат с 2:1 в домакинството на Локомотив (Пловдив). За "орлите" това е десета поредна победа в първенството. 

Тимът на Генчев води убедително с 45 точки. "Смърфовете" са втори с 36, следват Левски (35) и ЦСКА (34). Младият специалист изтъкна, че целта пред Лудогорец е отново да спечели титлата, както и да побеждава във всичките си мачове.

"Труден двубой, първото полувреме изпитвахме доста затрудения, можеше да не се приберем с аванс, а напротив. След почивката поехме изцяло контрола, създадохме доста положения. Допускахме елементарни грешки, губехме топката в нашата половина. Трябваше да избягваме вкарването на топката в средата на терена, където Локомотив насищаше терена", каза Генчев. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Паузата ни се отрази добре, вижда се настроението в играта на футболистите. Те намериха сили да обърнат резултата, създадоха положения, това говори за манталитет на шампиони", коментира Генчев след двубоя от 17-ия кръг.

"Локомотив играе атакуващо, имат доста класни футболисти в атака. Днес зрителите спечелиха. Всяка победа е важна, особено срещу отбор като Локомотив. Доближават се като система и характеристики до ЦСКА (Москва)", каза спецът. 

"Целта ни е отново да спечелим шампионската титла, първенството е още в средата, надявам се до края на да побеждаваме във всички мачове. Лесно няма, лесно е вкъщи пред телевизора. Това са шампионски победи, които са сладки и дават насока за работа", добави Генчев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020