Треньорът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди първия мач на отбора за сезон 2023/24. Утре от 21:15 часа „сините“ гостуват на Локомотив (София), където до преди година Генчев беше начело на отбора.

За мача срещу „железничарите“ новият наставник на Левски ще може да разчита на всички нови попълнения, след като Александър Колев, Майкон, Алдаир, Матей Маркович, Мустфава Сангаре и Клеман Икена бяха картотекирани в БФС.

„За нас е добре за нас, че познавам голяма част от футболистите на Локомотив (София). Осем човека са същите, някои от тях аз съм ги селектирал, запознал съм с качествата им. Смятам, че имаме по-добрия отбор и по-добрите играчи. Готови сме. Изходът на мача е в нашите ръце. Нямаме нито един контузен. Алекс Колев имаше съвсем лек проблем и пропусна една тренировка. Той беше с националния отбор, нямаше достатъчно време за почивка и просто исках да го предпазя“, заяви Генчев.

„Нямам дилема относно играчите, стартовият състав е избистрен в главата ми, освен ако не се случи нещо неприятно на последната тренировка. Няма как да има развитие с Андреа Христов, тъй като не е имало разговори с него. Насочили сме селекцията към привличането на централен защитник, защото играем с трима, а имаме точно толкова. Трябва да подсилим конкуренцията, защото може да се стигне до контузия или наказание. За Серкан Юсеин казах, че е много добър футболист, национал на България. Имаме изключително много полузащитници и привличането на още един не стои на дневен ред“, допълни треньорът на „сините“.

„В Левски не е необходимо да се поставят цели. Всеки треньор трябва да знае, че отборът се бори за титлата и Купата. Ако спазваме тактическа дисциплина, тренираме професионално, можем да постигнем всички цели, които сме си поставили. Надявам се да вкараме колкото се може повече голове, но това ще е трудно. Наясно съм, че всеки отбор играе дефанзивно срещу Левски, но ми се иска резултатността да бъде добра“, сподели 43-годишният специалист.

„Имаме определен дузпаджия, но при мен винаги има два варианта, защото единият може да го няма. Играчите ще разберат утре, а вие ще видите, ако ни дадат дузпа. В очите на футболистите има блясък заради началото на шампионата, но и разочарование за изпуснатия шанс за изява в Европа“, призна Станислав Генчев.