Новият треньор на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев беше официално представен преди старта на лятната подготовка на "канарчетата". Той пристига от Локомотив (София) заедно с помощниците си Живко Миланов и Йордан Господинов.

„Изключително съм щастлив да застана начело на Ботев. През зимата имахме бегли разговори, но не се стигна до нищо конкретно, за това не се стигна до моето преминаване, докато сега вече нещата бяха сериозни и стигнахме бързо до споразумение. Целите на отбора са да се изгради тим, който да е конкурентноспособен на средно европейските отбори. Ботев трябва да участва в европейските клубни турнири. Имаме отлична база, отличен стадион и страхотни фенове“, започна Генчев.

„Изключително важно е каква селекция ще направим. Аз като треньор вярвам, че позицията ми е най-важната в клуба. Най-важното нещо на този етап е да се направи добра селекция. Говорихме за няколко имена с ръководството, аз съм казал своите виждания по отношение на селекцията и съм представил изискванията. Имаме разбирателство и работим по списъка. За нас е важно да привлечем новите попълнения колкото се може по-рано. Във всяка линия се нуждаем от нови хора, най-искряща нужда имаме от централни защитници и бекове. На този етап няма шанс за завръщане на Тодор Неделев“, коментира Станислав Генчев.

"Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич, разбрахме се мъжки. Без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор с Ботев. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко ще играе. Всичко ще зависи от това, което играчите направят по време на тренировъчния процес“, каза още той.

„Стълбът, на който Ботев се крепи, е детско-юношеската школа, както и школата. Трябва да се направим един хубав микс и българи и чужденци. Имахме няколко разговори как ще се води подготовката на дубъла. Ще се опитам да интегрирам няколко момчета в първия отбор. В другиден заминаваме за Банско – там ще водим подготовка. Имаме две планирани контроли с Университата (Крайова) и Политехника Яш.

„Лесни мачове няма. Ще бъде важно как сме работили и как сме се подготвили. Днес се събираме за първа тренировка. С всеки футболист ще има индивидуален разговор, за да изчистим проблемите, които Ботев има. Това, което беше миналата година не е присъщо за отбор като Ботев“, добави новият треньор на "канарчетата".

„Няма сигурни напускащи от тези, които са в момента на подготовката с нас“, завърши Станислав Генчев.