Старши треньорът на Левски Станислав Генчев, говори на пресконференция преди гостуването на ЦСКА 1948. Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица от изтегления 12-и кръг е утре, 15 септември, от 19:15 часа.

„Напълно сме готови за утрешния мач, прекъсването дойде навреме, имахме доста работа, свършихме я добре, очакваме утрешния мач. Състоянието на Марин Петков и Алекс Колев е добро, Кристиан Макун направи дълго пътуване, направи първа тренировка, не участва във втория мач, което не е добре за него, липсват само трайно контузените Асен Митков и Фабио Лима“, започна Генчев.

„През паузата най-много наблегнахме върху играта в атака и създаването на положения, беше положителен мача с Ботев Враца, надявам се утре да се завърнем не само на победния път, а и на резултатните двубои“, добави наставникът на Левски.

„Със сигурност здравето на всеки играч е приоритет за нас Най-рано следващия месец може да се завърне Илиян Стефанов, тренира с отбора, но преди да е минала половин година от неговото възстановяване няма как да го използваме“, разкри Станислав Генчев.

„Искам да кажа, че ЦСКА 1948 е много сериозен отбор, неслучайно нямат загуба. Имат добри български, добра сплав между български и чуждестранни играчи, имат футболисти, които могат индивидуално да решат мача, надявам се да успеем да ги изненадаме“, сподели Генчев.

„Не мога да кажа, че се случва бавно адаптацията, проблемът е, че беше назад с подготовката, когато пристигна, трябваше му време да свикне с постройката, когато навлезе в ритъм, пътува за Венецуела, има две нормални тренировки и 30 игрови минути в последните мачове, връща се на изходна позиция.“

„Преди все мач аз и моите колеги се надяваме да не говорим за съдията, дано промяната да е за добро и нито един отбор да не говори за съдията, те да остават незабележими, искрено се надяваме на това“, завърши Станислав Генчев.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025