Новият треньор на Левски Станислав Генчев даде първата си пресконференция, откакто зае поста през миналата седмица и подписа двегодишен договор. Той обяви, че мечтата му е да направи „сините“ шампион на България. 43-годишният специалист говори за селекцията на отбора. Той обяви двама футболисти, които със сигурност напускат „Герена“. Освен това призна за интерес към Алекс Колев и за преговори с чуждестранен вратар.

"За екипа ни е голяма отговорност да застанем начело на най-големия отбор в България. Искаме да наложим печеливш и доминираш стил, защото футболът най-вече е за феновете. Още когато напуснах Левски като футболист, имах желание да се завърна в отбора като играч. Имах възможност три пъти да се завърна, но не се случи. Като треньор съм нямал възможност до момента. Разговорите започнаха по-късно, отколкото пишеше в медиите. По-сериозните разговори бяха след мача на Крумовград с Левски. Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно всеки да изказва своите разбирания. Имаме свой начин на работа, но винаги е хубаво да има нов човек с различно мнение. Дарко ще ни бъде от голяма помощ. Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Имаме сили да сбъднем тази мечта", започна Генчев.

"Има футболисти, които може да бъдат освободени, но това зависи от селекцията, която ще направим. Ситуацията с Билал Бари е такава, че няма да бъде част от отбора. Селекцията е важна и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме пълно съгласие и договорка с ръководството. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството. Надявам се с взаимни усилия да осигурим тези нови играчи. Водят се разговори с различни футболисти, но отнема време. Има футболисти, които сме набелязали. Преговаря се с чужденец за вратарския пост. Вратарите в Левски са много добри и млади. Трябва им един опитен, от когото да се учат. Пламен Андреев допусна няколко грешки, които се отразиха на неговата форма и психика. Той трябва да бъде съхранен психически. Всички ще получат своя шанс. Конкуренцията ражда качеството", допълни треньорът.

"Най-нормалното е да имам условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да стана треньор. Важното е да подберем точните футболисти за начина ни на игра. Имаме пълната спортно-техническа власт. Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори. На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще опитаме да го привлечем. Трябва ни централен защитник с ляв крак. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си. Договорът на Краев приключи и той няма да бъде част от Левски. Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан", уточни бившият наставник на Крумовград.

"Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо", призна Генчев.

"Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Не само я виждам, но и я усещам. Ще се постараем да оправдаем доверието им. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач. Едва ли някой очаква с Левски да направя серия от 15 мача без загуба. Това е по-трудно постижимо от Левски да бъде шампион. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали футболистите са били в лоша физическа кондиция при Николай Костов. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти", заяви 43-годишният специалист.

"Опитът, който имам от Лудогорец, е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Футболът при тях е вроден. Доволен съм, че в отбора има толкова бразилски футболисти. Крайно време е да се появи отбор, който да бутне Лудогорец. Аз вярвам, че ние имаме нужното, за да го направим", коментира Станислав Генчев.

 

Гледахте на живо: Представяне на новия старши треньор на "Левски" Станислав Генчев

️ Гледахте на живо: Представяне на новия старши треньор на "Левски" Станислав Генчев #ВсичкиЗаедно #ЛевскиЕВечен #110ГодиниЛевски #ИсториятаВдъхновява #ФланелкатаЗадължава

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Вторник, 4 юни 2024 г.