Нападателят Цветан Генков все още си чака парите от Локомотив (Сф). Звездата на “Левски” заведе дело срещу бившия си клуб за 30 000 евро неизплатени заплати. От Локомотив обаче обявили в съда, че сумата е издължена до стотинка и в крайна сметка е била назначена експертиза за редовността на подписите под платежните нареждания.

Става въпрос за пари, които той заработил още във времето, когато носеше червено-черната фланелка. От Локомотив обаче вече години наред не намерили за нужно да му се издължат, а напоследък  отказвали да комуникират с него и да намерят компромисен вариант за изчистването на сумата. БЛИЦ научи, че сагата продължава и няма изгледи скоро да й бъде сложен край.

Още по-парадоксалното е, че покрай продажбата му в Динамо (Москва) през 2007 година в касата на клуба от “Надежда” влязоха 2,25 млн. евро. Именно заради нежеланието на шефовете в Локо да говорят с него, Генков се принуди да заведе две дела срещу бившия си отбор.

Едното е пред спортния арбитражен съд, а другото – в граждански съд. Очаква се сумата да набъбне след излизането на окончателното решение по казуса, тъй като тогава ще бъдат начислени и лихви за близо шестте години забавяне.

За последно 28-годишният Генков игра за столичните “железничари” през 2010 година, когато бе преотстъпен от Динамо (Москва). От 2011 година роденият в Мездра футболист носи екипа на полския Висла (Краков). “Левски” го привлече през това лято.

"Цецо е доста изнервен заради всичко, което се случва. Бъдете сигурни, че ще излезе максимално мотивиран срещу тях в следващия кръг и със сигурност ще се опита да си отмъсти на терена", заявиха близки на нападателя. Мачът "Левски" - Локомотив (София) е в петък от 15 часа на "Герена".