Нападателят на "Левски" Цветан Генков заяви, че мачът срещу бившия му отбор Локомотив (София) ще бъде по-специален за него.

Той се утвърди именно в "Надежда", където през сезон 2006/07 вкара 27 попадения и стана голмайстор №1 на "А" група. "Най-силните ми години минаха в Локомотив и ще има по-особени чувства за мен. Дано сега предстоят още по-добри. Радвам се, че съм минал през този клуб и никога няма да забравя какво преживях и изпитах там", призна Генков пред ТВ7.

Нападателят отрече да е в лоши отношения с президента на "червено-черните" Николай Гигов. "В добри отношения сме. Не съм се карал с никого не искам да се карам. Водя две дела срещу Локомотив, но не искам да коментирам повече тази тема", добави Генков.

Накрая той говори и за контузията си. Генков получи разтежение и беше заменен принудително в мача с Черноморец (3:1) от 9-ия кръг на "А" група. Оттогава той се възстановява и се готвеше на облекчен режим. "Минаха 8-9 дни и вече се чувствам добре. Възстановявам се бавно, но мисля, че ще съм на линия за Локомотив", каза още Генков.