Нападателят на Берое Георги Андонов спечели приза за Футболист на 25-ия кръг в „А“ група. 30-годишният играч се отличи с хеттрик при победата на старозагорци с 5:0 срещу Любимец. В анкетата взеха участие 24 футболни треньори, които дадоха своя вот. Георги Андонов получи 11 гласа и спечели наградата. Андонов бе награден днес на пресконференция в Пресклуб "България" в София.

„Първо искам да благодаря за признанието и да изкажа своите благодарности за всички, които са гласували за мен и за всички мои колеги. Приемам наградата като признание за тима. Практикуваме колективен спорт и няма как да е по различен начин. Без отбора няма как да се случат головете и победите“, каза Андонов.

„Настройката за мача утре с Локомотив (София) е за победа. Целият отбор е амбициран да дойде тук в София и да се поздрави с успеха. Локомотив са доста неприятен противник за нас в последните мачове и се надяваме да променим това нещо“, заяви опитният нападател.

„Ако кажа, че няма разочарование от това, че сме във втората седмица трябва да излъжа. Всички в клуба искаха да се борим за призово класиране през този сезон. Искахме да сме в горната седмица. Не успяхме. Явно нещо не ни достигна. Колкото до изискванията те са да се раздаваме във всеки мач и да извоюваме колкото се може повече победи. За какъв стимул да говорим? И в долната седмица се играе футбол. Не малко отбори от първата седмица загубиха мачове от такива, които са във втората половина. Жалко е че ние сме в тази седмица, в която няма за какво да се борим. Не ни удовлетворява изобщо това", добави Георги Андонов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ