Журналистът Георги Атанасов, който е част от Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА директно обвини собствениците на клуба от "Титан" в продаване на титлата и уреждане на мачове.

"Господата от “Титан” са майстори на манипулациите. Ясно е, че в този месец, в който се обяви инициативата за спасение и промяна в ЦСКА, влязоха в действие всички мръсни механизми на “Титан”. Сега ние искаме да изметем боклука от “Армията”.

Искам публичен отговор от така наречените собственици на ЦСКА – защо агонията на ЦСКА продължава 4 години. Лицензи, плащания, школа, всичко е забатачено. Всичко е съсипано.

Ние сме тук отново, защото стана ясно, че с нормалните европейски механизми не става. Оказа се, че в този един месец “Титан” купуваха, целуваха, плашеха, мазаха и в крайна сметка забавиха целия процес и го върнаха на изходно положение и вчера стовариха поредните лъжи. Не сме съгласни от комфорта към тях от държавата. Видяхме как бяха решени проблемите в другите клубове.

От началото на 90-те има план от мафията за съсипване на ЦСКА и Станишев си прати хората от Перник да свършат работата. И плана върви. Виждате до къде докараха отбора!

“Титан” продаде титлата миналата година. Нима един отбор, който иска да играе в Шампионската лига ще има проблем с лиценза, ще има липса на картотеки и ще излезе срещу Динамо (Загреб), примерно, с 13 човека и юноши? Предварително знаеха и си уредиха нещата. Извадиха отбора от борбата за титлата и после уреждаха резултатите и печелиха. Нека ме съдят за думите ми, ако искат до Ватикана да се оплачат.

Тези хора, с протекцията на държавата, съсипаха спортен клуб ЦСКА и сега искат да направят това и с футболния клуб. Видяхте без ЦСКА как се представихме на Олимпиадата", заяви на днешната пресконференция в БТА.