Запаленият привърженик на "Левски", който е член на Тръст "Синя България" - Георги Чобанов, съобщи пред БЛИЦ, че е готов да помага на любимия клуб. Върлият фен е собственик на фирмата "Жото" ООД, която се занимава с плод и зеленчук. Чобанов изрази желание да осигурява от продуктите си за съблекалнята на "сините".

"Разговарях с Пепи Шекеров от Управителния съвет на тръста и му казах, че искам да осигурявам плод и зеленчук за футболистите. Положението в клуба е много тежко и всички левскари е нужно час по-скоро да се обединим и да помагаме кой с каквото може", коментира Жоро Чобанов пред БЛИЦ.

"Доскоро храних ЦСКА, въпреки че съм левскар до дъното на душата си. Също снабдявах и Славия с плод и зеленчук. Крайно време е да ме пуснат и до съблекалнята на любимия ми "Левски". Много ще се радвам, ако аз осигурявам плодовете и зеленчуците за играчите. Със сигурност ще бъдат доволни. Напълно сериозно обявявам, че искам безвъзмеждно да помогна на "Левски" в този труден момент. Не искам никакви дивиденти от тази работа", обяви членът на Тръст "Синя България".

"Фен съм на "Левски" от дете, не пропускам мач на любимия отбор. Любимият ми футболист е Николай Илиев. Божидар Искренов-Гибона също ме радваше, но след като избяга в ЦСКА, вече не може да бъде част от сърцето ми. От сегашния отбор, колкото и странно да звучи, винаги съм симпатизирал на Роман Прохазка. Да, не е българин, но момчето играе със сърце и се раздава със синия екип. Такива футболисти харесвам", продължи Чобанов, който е оптимист за попадането на любимия отбор в Топ 3 този сезон.

"Имаме шанс за тройката, убеден съм, че ще завършим в Топ 3. Купата на България много трудно бихме я спечелили, но смятам, че имаме шанс. Крайно време е да вземем трофей и отново да има радост за левскарите. Странно е, че сме отборът на народа, а вижте докъде достигнахме. Никой не е очаквал най-обичаният тим у нас да бъде повален от огромната криза", коментира още фенът.

"В спомените ми завинаги остават паметните победи над ЦСКА със 7:1 през 1994 година и "хей, чуй, ЦСКА - 2:0, 3:2" от 1993 година. Това не бе първият обрат, но специално него винаги ще го помня! Никога няма да забравя и влизането в групите на Шампионската лига. Мачът с Киево е паметен! Горя от желание отново да преживея подобни мигове. Да се радвам заедно с дъщеричката ми Гебриел, която заведох за първи път на стадион "Георги Аспарухов", когато беше на 5 годинки. Бихме Локомотив (Пловдив) с 2:1, Домовчийски и Божинов вкараха. Милата ми дъщеричка е спортистка, тренира в клуба на Илиана Раева на "Герена". Всеки ден съм по стадиона, познавам много левскари. Без "Левски" и Манчестър Юнайтед не мога да живея. Потомствен левскар съм, дядо ми Георги ме запали. Той се прекланя на Гунди и Котков, Васил Методиев-Шпайдела и неговия златен отбор със Сираков, Искренов, Руси Гочев и другите великани от онова време. Дядо ми е вече на 90 години, жив и здрав да е. Продължава да поддържа отбора, но е много разочарован от сегашното състояние на "Левски". Гори от желание отново да станем шампиони", разказа още Чобанов пред БЛИЦ.

жоро чобанов_1.jpg

"За да печелим отново трофеи, трябва всички левскари да се обединим и всеки да помага с каквото може. Положението в клуба е все по-тревожно, виждате, че няма пари. Нека се заемаме и да помагаме. Ето, аз ще помогна по свой си начин, вместо да се плаща на фирма за тази дейност. Много са начините, чрез които феновете можем да подадем ръка на любимия клуб. Например, вместо да се плаща на охранителна фирма и полиция за организацията по време и след мачовете, би било добре да се ангажират левскари - военни или полицаи, които могат да изпълняват тази длъжност. Сериозно трябва да се заемем, а не само да се критикува по социалните мрежи. Там всички са много активни. Трябват дела, а не думи", призова Жоро Чобанов.