Фенове на „Левски” от фракцията „София-Запада” категорично отрекоха пред БЛИЦ информациите за задържани техни фенове и проблеми с полицията преди дербито на Рим между Лацио и Рома. Както по-рано днес писахме, в медиите в Италия се появи информация, че ултраси на „сините” са задържани, а в колите им са открити бомби, димки и пиротехника. От Апенините съобщиха, че привържениците не са допуснати на стадиона.

"Не знаем защо ги пишат тези неща в Италия. Нито има задържани, нито арестувани фенове на „Левски”. Никой не ходил с кола до Рим, всичките 7 човека пътуваха със самолет. Някои от тях бяха с жените си, а един и с детето си. Бяхме на вечеря с нашите приятели от Лацио в навечерието на мача. Там се появиха местни карабинери и направиха справка на част от италианците, но след това си тръгнаха. Не имало никаква конфронтация с никого и не сме имали никакви проблеми.

На следващия ден си ходихме спокойно на мач с билетите ни, които са поименни. Не сме имали никакви драми. Нямам представа за какви димки, бомби и коли ни свързват”, заяви ръководен фактор на „София-Запад” пред БЛИЦ.