Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев даде обширно интервю за сайта на родната федерация, в което засяга доста теми. Дерменджиев говори за предстоящите пред „лъвовете“ три мача, както и за промяната, която е наложителна в българския футбол.

„Следващите три мача са важни за националния отбор. Аз винаги съм казвал, че със силните противници се прави едно сравнение с нивото на футбола ни. Така че за нас това са три важни мача в края на годината. Винаги, когато се побеждава, е добре. Така че ние винаги излизаме за победа. И е много важно, ако успеем да запазим и позицията си в Лига В на Лигата на Нациите“, сподели Дерменджиев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Всеки иска да има промяна, но има и друг момент. Ние говорим обаче много по шаблон. Но аз не мисля така. Има строги правила, към които трябва да се насочим и които трябва да се изпълняват. Иначе всичко ще отиде на вятъра. Вървят празни години и ние говорим едно и също и не осъществяваме нищо. Промяната обаче трябва да дойде още от клубовете. Но аз не мога да препоръчам какво те трябва да правят. Те си имат политика, всеки собственик си решава по какъв начин ще играе - дали с чужденци, дали с българи и дали му носи успехи. Но по моя преценка, трябва да се работи в школите. Трябва да бъдат изградени школите с тази методика, която ще донесе успех. Вече го казах, че във футбола вече много е навлязла науката. Вижда се, че ние имаме талантливи деца, но до определена възраст и оттам нататък се губи връзката. Трябва да се види къде се бърка“, каза селекционерът на българския тим.

„С избора си на състав не шокираме публиката и медиите, те се шокират сами. Аз като треньор, и моя екип, имаме една много широка група от наблюдавани играчи. И в момента ситуацията, понеже е много динамична- виждате представяме един списък, и точно на втория или третия ден трябва да се правят определени корекции, защото или има някой контузен, или има някой с COVID-19. Така че това са стандартни неща. Сега например липсват 7 човека. Но така или иначе ще има други момчета и ние трябва да се справяме“, заяви Дерменджиев.

Програма на нашата група в Лигата на нациите