ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Победата на Лудогорец с 1:0 като гост на ЦСКА на 10 декември не само беше последният мач на стадион „Българска армия“ преди тоталната реконструкция на съоръжението, но и утвърди „орлите“ като отбора с най-много успехи за първенство в емблематичния дом на „армейците“ в Борисовата градина.

Разградчани имат шест шампионатни победи на „Армията“. Интересното е, че всички те са постигнати без допуснат гол във вратата на разградчани. Втори в класацията е Левски с 4, но повечето издания на вечното дерби се играят на „Васил Левски“. По три успеха на „Българска армия“ имат Спартак (София), Литекс, Ботев (Пловдив), Локомотив (София) и Черно море.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Успехът на Лудогорец в неделя помогна на Георги Дерменджиев да изравни рекорд в българския футбол. След 55 години той стана първият специалист, постигнал трета победа като гост на ЦСКА в Борисовата градина. За последно това е правил Любомир Ангелов-Старото със Спартак (София) през 1968 г.

Само още един треньор може да се похвали с три победи над „червените“ на стадион „Българска армия“. Това е Венцислав Ангелов, който е първият и единствен специалист, ударил ЦСКА в дома му с два различни отбора. През 1950 г. два пъти бие „армейците“ с Академик (София), а на следващата година прави същото начело на Левски.

С по две победи като гост на ЦСКА за първенство са Иван Глухчев (Ботев Пловдив), Ферарио Спасов (Литекс) и Стойчо Стоев (Лудогорец).

КОЙ КОЛКО ПОБЕДИ ИМА НА „АРМИЯТА“
6 – Лудогорец
4 – Левски
3 – Спартак (София), Литекс, Ботев (Пловдив), Локомотив (София), Черно море
2 – Академик (София), Миньор (Перник), Ботев (Враца), Марек, Славия, Локомотив (Пловдив)
1 – ВВС (София), Спартак (Пловдив), Добруджа, Черноморец, Локомотив (Горна Оряховица), Монтана, Металург (Перник), Нефтохимик, Берое
* Статистиката е на в. „Тема Спорт“.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!