Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев присъства на церемонията “Футболист на годината”. След края на награждаването Майкъла говори и пред медиите. Илиев започна изказването си с това, че не е хубаво да няма футболисти нито на ЦСКА, нито на "Левски" в класацията. На напомнянето, че Антонио Вутов от „синия“ клуб всъщност получи приза за „Откритие на годината“, реагира, че Антон Карачанаков от „армейците“ повече е заслужавал това отличие.

„Вутов е още дете, играл е 30 минути. Карачанаков спокойно може да вземе този приз. Такава си е класацията, щом са ги избрали, аз просто си казвам моето мнение. Карачанаков не отстъпва по нищо на Антонио Вутов, той е водеща фигура в ЦСКА. Болно ми е, че няма играчи на ЦСКА. Тези, които сега ги избраха, всеки от тях мечтае да стигне до ЦСКА. Защото в Ловеч винаги ще си остане от Ловеч, или Разград, от провинцията. От Ловеч най-много да стигнат до Турция или Русия?! Затова всички си мечтаят да дойдат в ЦСКА", каза той.

“Всички в ЦСКА си намалиха заплатите. Включително и спортно-техническото ръководство. Това е пътят, за да оцелеем. Това е пътят, за да се оправи българския футбол. Всички отбори да дадем повече за развитие на детско-юношеския футбол и малко повече внимание да обърнем на децата”, заяви Илиев.

“Базите са ни в окаяно състояние с изключение на 3-4 отбора. Виждате как един отбор отдели средства за школата и за базата и спечели всичко възможно тази година. Работим по върпоса да си възстановим по-бързо базите и да се върнем на стадиона”, каза още босът на ЦСКА.