Спортният директор и треньор на “Левски” Георги Иванов обяви, че е подал оставка. Това се е случило след загубата от Черноморец с 0:2 в 9-ия кръг. След днешното поражение от ЦСКА с 0:1 Гонзо обяви въпросната новина и каза, че до два дни ще има решения на “Герена”.

“Вината за загубата е изцяло моя, има два дни до понеделник, за да преценяваме ситуацията. За да спрете този натиск върху отбора, за да бъдете спокойни, ще ви кажа, че аз съм си подал оставката и от двата поста пред г-н Батков. Още след мача с Черноморец имахме разговор, казах му какво мисля. Сигурно тези дни пак ще имаме разговор с него. Оставката е факт, тя си стои. Има собственик, който преценява. До два дни ще видите какво ще се случи, решението е на г-н Батков”, заяви Георги Иванов след края на дербито. БЛИЦ още вчера ви съобщи, че при загуба в дербито "Левски" е вероятно да има нов треньор още в близките дни.

“Опитваме и се мъчим “Левски” да изглежда по добър начин, резултатите обаче не са добри, след като имаме 4 загуби. На този отбор му трябва време, но на “Левски” никой не дава време. Част от медиите също създават натиск върху отбора. Не мога да се срамувам от това, което правя в “Левски”. Карам футболистите да играят и съм сигурен, че един ден момчетата ще намерят своя ритъм. След като сме загубили 4 пъти от 11 мача е илюзорно да говорим за титлата. Предстоят мачове до края на полусезона, в които се срещат претенденти за титлата”, допълни Гонзо.

“Добър мач, за жалост обаче загубихме. В тези двубои, който сбърка, губи. Направихме една индивидуална грешка от корнер и закономерно след като си сбъркал губиш 0:1. През останалото време се опитвахме да върнем гола, но не успяхме. При едното положение имаше игра с ръка на Костадин Стоянов, след това Иван Цветков получи жълт картон, а имаше дузпа. Съдията спести и някои жълти картони на играчи на ЦСКА. Не искам да търся вина обаче в съдията, тъй като това е най-лесно, когато сме загубили. Изненадан съм неприятно, че момчетата ми бяха сковани в първите 20 минути”, завърши Георги Иванов./БЛИЦ