Славия победи с 4:1 Доростол (Силистра) в контрола, играна на "Овча Купел". Вчера "белите" разбиха с 5:1 Спортист (Своге), а днес се справиха и с тима от Източната "Б" група, воден от Георги Иванов-Геша.

Привлеченият от Левски нападател Георги Христов вкара 2 гола в дебюта си с екипа на Славия. Вчера той не взе участие в проверката със Спортист. Днес Христов се разписа в 46-ата минута за 1:1 и в 68-ата за 3:1. Димитров бе дал преднина на гостите от Силистра с гол в 23-ата минута.

Другите две попадения за Славия вкараха Спас Георгиев в 48-ата за 2:1, а в 71-ата Даниел Пеев оформи крайното 4:1.

В края на първото полувреме при размяна на удари между Николай Божов и Стефан Дончев реферът Ангел Баялцалиев показа червен картон само на нападателя на Славия. Така "белите" играха цялото второ полувреме в намален състав и въпреки това вкараха 4 гола. На почивката Доростол водеше с 1:0. Любопитен факт е, че двата отбора не се бяха срещали на терена по никакъв повод от 1987 година насам.

Съставът на Славия: Емил Петров, Богомил Дяков, Виктор Генев, Йордан Петков, Виктор Дениран, Симеон Мечев, Илия Илиев, Даниел Пеев, Спас Георгиев, Георги Христов, Николай Божов (Кирил Огнянов, Емил Мартинов, Байдаков, Цанислав Карасинкеров и Винков)