Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков изрази задоволство от видяното в първата контрола на тима срещу третия в Албания Теута Дурес (2:1). От думите му лъхаше оптимизъм за бъдещето на „червено-черните”, които през последните два сезона се бореха да не изпаднат.

"Доволен съм от видяното. Момчетата се стараха. Все пак ние сме на пет дни подготовка, а албанците - на месец. Ще играят и в Европа. Първите мачове винаги са най-тежки за играчите, защото са уморени. Хубавите неща в тази първа контрола бяха много повече от лошите. В защита стоим добре. Имаме резерви в атака. Трябва ни още един нападател, който се надявам да привлечем другата седмица. Оглеждаме няколко варианта, търсим най-доброто. Не искаме да вземем някой, който ще е резерва. Пробите на Махамат Азрак продължават. От един мач нищо не може да се види и реши", сподели Марков пред „Тема Спорт”.

"Обнадежден съм за бъдещето на Локомотив (София), което ще е добро. Най-важното е колективът да е на ниво и нещата ще се получат. Всички трябва да са като едно. Засега е така, а докъде ще продължим - времето ще покаже. Влизане в седмицата ще е основната цел. По-лошо от това, което бе в последните два сезона, няма накъде. Наистина мисля, че това, което преживяхме, беше най-лошото. Така че оттук нататък ни чакат само хубави неща и положителни емоции", завърши Георги Марков.