Георги Марков официално се сбогува с футбола в контролата между Локомотив (София) и "Левски", спечелена с 1:0 от "сините". 39-годишният защитник, който сега е спортен директор на "железничарите", започна титуляр в мача, който беше негов бенефис.

Марков остана на терена до 18-ата минута, когато отстъпи мястото си на Любомир Божинов. Ветеранът връчи капитанската лента на Кристиян Добрев и напусна игрището под бурните аплодисменти на близо четирите хиляди зрители, изпълнили сектор "А" на стадиона в "Надежда".

"Чувствам се добре. Затворих една страница и започвам нова. През целите 20 години като футболист имам и хубави, и лоши моменти. Малко ми е тъжно, но какво да се прави, животът продължава", коментира Георги Марков.

"Важното е, че съм здрав, продължаваме напред. Естествено, че имам амбиции. Искам да виждаме един по-добър Локомотив", коментира спортният директор на "железничарите".

Марков не пропусна да благодари на близо 4-те хиляди, които дойдоха на стадиона в "Надежда", за да го изпратят. "Това много ме зарадва. От 15 години не съм виждал толкова много публика на нашия стадион. Благодаря на всички, които ме уважиха. Трябва да ги похвалим, защото се държаха прилично. Нямаше сбивания и мятане на бомбички. Много дисциплинирано се държаха всички. Така трябва да бъде по българските стадиони", каза още Георги Марков. /БЛИЦ