Бившият национал Георги Пеев е в трансферния списък на “Левски” за лятна селекция. Договорът на халфа с руския Амкар (Перм) изтича през юни и няма изгледи, че ще бъде продължен. Халфът е вече на 33 години, но на “Герена” приемат, че на “сините” липсва опитен лидер.

По принцип обаче “А” група не е сред желаните дестинации на Пеев и шансът да приеме оферта от български клуб не е значителен, съобщава “Труд”. Козът на “Левски” е в локомотивската връзка със “синия” началник Иво Тонев. Преди 12 години Пеев премина от “Надежда” в Динамо (Киев) срещу 3,2 милиона долара, а от 2006-а показва класа в Урал.

Без особена вероятност за сбъдване е и интересът на “Левски” към друг бивш локомотивец - Цветан Генков. В полски медии вече тръгнаха твърдения, че Висла не разчита на българина за следващия сезон. Дори да е вярно - 28-годишният нападател изглежда доста скъп за “Герена”, а и получава твърде едра заплата в Краков. Все пак остава известна възможност за привличане на Генков в Левски под наем, ако не си намери клуб в чужбина.

В списъка на “сините” влизат още Мартин Камбуров (Далиен, Китай), Христо Златински (Локомотив - Пд), Георги Терзиев (Черноморец), Росен Колев (Черно море) и още няколко имена от “А” група.