"Левски" взе Илиан Илиев за треньор и най-логичното е новият наставник да доведе със себе си на "Герена" някои от футболистите, с които работи в момента в Берое. Вече не е тайна, че спецът желае да тръгне към София с Давид Каядо.

Португалецът обаче има фиксирана цена и БЛИЦ разбра от сигурни източници, че тя е точно 300 000 евро, което е посочено в договора му. Контрактът на играча е до лятото на 2013 година.

Ръководството на клуба от Стара Загора би склонило да се раздели с Каядо само при положение, че "Левски" брои 300 бона.

24-годишният бивш футболист на Олимпиакос (Никозия) пристигна тази зима под Аязмото, въпреки че беше следен и от спортно-техническия щаб на "сините". Предишният наставник на "Левски" Николай Костов много харесваше качествата му, но шефовете така и не му го осигуриха и в крайна сметка крилото се озова под Аязмото. Португалецът бързо се превърна в любимец на Илиан Илиев и старозагорската публика. Още с идването си в Берое той получи шанс от треньора и се възползва от него. Каядо е твърд титуляр и вече има 5 гола на сметката си. Илиев се надява след края на сезона да го вземе със себе си на новото си работно място - "Левски".

Както е известно, за "Герена" е спряган и Стефан Велев. Проектонационалът също като Каядо има договор до 30 юни 2013 година и ръководството на Берое трудно би се разделило с него.