Вратарят Георги Петков коментира в Актуално студио „Дерби” изявленията на Тодор Батков, който нарече Славия „циркова трупа” и обвини "белите", че играят за ЦСКА.

„По принцип не искам да коментирам думите на така наречения собственик на "Левски". Само ще кажа, че Славия всеки мач играе за победата и няма да „даде” мач на никого. Както всеки вижда, Батков казва неща, които явно някой му ги подхвърля. Аз не играя уговорени мачове и никога няма да играя в такъв мач", каза опитният футболист.

Изявленията на Батков бяха наречени от Петков „липса на футболна култура”.

„За мен липсва футболна култура, когато президентът започне да коментира качества на играчи. Когато почнеш да коментираш отбора, нещата не са на добре”, каза Петков.

37-годишният вратар коментира и равенството 2:2 на "Герена". „Мачът беше като всеки друг мач. Нямаше специален заряд. За мен беше малко нервно, защото се изправих срещу отбора, с който съм постигнал най-много. Стана здрав двубой, имаше доста положения и голове, липсваше ни малко късмет да вземем трите те точки, което на „Герена” по принцип е трудно. Винаги на този стадион се играе трудно."

Ветеранът изрази мнение, че правилната посока на развитие в българския футбол е по-сериозно инвестиране и добри терени. „Не забравяйте, че в „Ботев” и Лудогорец се инвестират много пари. Виждаме какви успехи носи това на Лудогорец. Там летвата е вдигната и се искат резултати, търси се максимума - тук и навън. Така е и в "Ботев". Футболът ще може да върви, само с повече инвестиции и с по-добри база”, каза Георги Петков.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ