Вратарят на Славия Георги Петков се изказа доста остро остро по адрес на колегите си от Левски след победата на "белите" с 1:0. Опитният страж бе изумен от агресията от „сините” футболисти спрямо бившия им съотборник Атанас Кабов и призна, че не разбира злобата на хората.

„Най-важното е, че си повярвахме. Два или три мача падаме в последните секунди, но днес точно срещу Левски момчетата се раздадоха и победихме. Така са наредени нещата, че това трето място, което спечелихме, както и малкото почивка, която имахме, след това Загорчич си тръгна, и мисля, че се събраха 1-2 загуби и сега останахме опитните футболисти да дърпаме каруцата. Свихме се малко и не показвахме играта, която трябва. Нас ни чака много тежка година, защото има нови играчи, както се вижда и по-млади, така че ще ни е трудно и няма да се предаваме. Мисля, че нещата ще се получат”, започна Петков.

„В ситуацията за гола видях, че защитата на Левски е на центъра и бях сигурен, че ако уцеля добре топката ще изведа някой. Радвам се, че Калоян вкара гола, но можехме в 42-ата минута да решим всичко, тъй като Кабов можеше да вкара. Неприятно е момче, което идва от Левски, да бъде малтретирано така. Не знам тази злоба какво е, постоянно е в хората. Така е решил, видял е перспектива от нас и е дошъл”, продължи вратарят.

„Когато Славия има нужда от мен, аз съм готов да помагам. Надявам се да съм жив и здрав да продължавам да играя. Не се притеснявам, защото имаме уникално момче – Стефан Вуцов. Бъдещето е пред него и дано скоро да дебютира. Той има много качества, за да е при нас, ние го подкрепяме”, завърши Петков.