Президентът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе с остро изявление след поредната декларация на феновете на клуба. Вчера организираните привърженици на „канарчетата“ излязоха с официално искане за оттеглянето на члена на клубната управа Ангел Палийски. Тази сутрин в централната част на Пловдив и на клубната база на „жълто-черните“ в Коматево бяха поставени транспаранти срещу Палийски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Скъпи ботевисти,

В момент, в който „жълто-черната“ общественост е близо до осъществяване на голямата мечта – стадион „Христо Ботев“, група хора за пореден път се опитват да попречат на нашия клуб. Хора, за които собственото его винаги е стояло над интересите на клуба и появата им в този момент ясно показва, че за тях развитието на нашия клуб не стои на първо място.

Аз съм дълбоко убеден в това, че зад публикуваното вчера съобщение не стои цялата „жълто-черна“ общественост. Въпреки, че в декларацията са опоменати всички организирани фенове на нашия клуб, зад нея прозират лични интереси и опит за вкарване на интрига в крайно неподходящ момент за Ботев.

Като президент на най-стария футболен клуб в България, съм готов да се срещна с подписалите декларацията, за да изслушам техните аргументи и гаранции за бъдещото развитие и финансиране на клуба при готовност от тяхна страна. Аз съм отговорен човек и като такъв няма как да оставя любимия ни клуб в безизходица и без ясно бъдеще.

Като президент на Ботев имам пълното право да избирам на кои хора да гласувам доверие и с кои хора да работя в клуба.

Ангел Палийски е човекът, който ме запали по „жълто-черната“ идея и до голяма степен стои зад това да съм част от управлението на Ботев Пловдив. Аз съм наясно колко и по какъв начин той е помогнал за развитието на нашия клуб и не ми е необходимо други хора да дават оценка за него.

Скъпи ботевисти, не позволявайте интригите на дребните душици, които не желаят светлото бъдеще на нашия клуб, да надделяват в този важен момент. Повече няма да толерирам интриги и опити за опетняване на треньори, служители или футболисти на клуба!

Заедно можем да върнем Ботев към славните му години и да се завърнем в нашия дом, където ядрото от опитни футболисти, заедно с прекрасните ни талантливи юноши, да радват хилядите привърженици на нашия клуб!

Само Ботев!

С уважение,
Георги Самуилов

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020