Премиерът Бойко Борисов посети двата пловдивски футболни гранда Ботев и Локомотив, където беше посрещнат сериозни групи фенове. Поводът за визитата му беше новината от седмицата, че правителството отпуска 37 милиона лева за стадионите на двата клуба. От тях 25 милиона са за съоръжението на „канарчетата“, което е в замразен строеж. Другите 12 милиона са за обновяването на стадиона в парк „Лаута“, където „черно-белите“ играят домакинските си мачове.

Първата спирка на Бойко Борисов беше стадион „Локомотив“. Премиерът беше придружен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на финансите Владислав Горанов, кмета на Пловдив Здравко Димитров и от областния управител Дани Каназирева. Борисов поздрави сърдечно легендата на „черно-белите“ Христо Ботев-Зума и директорите Георги Иванов-Гонзо и Атанас Узунов.

След това всички излязоха на терена, където министър-председателят покани присъстващите фенове да слязат при тях и потърси един определен привърженик на „смърфовете“, който му пращал смс-и. Оказа, че човекът отсъства.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Собственикът Христо Крушарски запозна Бойко Борисов с плановете за ремонт на стадиона. Бизнесменът сподели, че отпусната сума ще помогне за по-бързото обновяване на съоръжението и базата, но поиска и съдействие от общината за решаването с въпросите за концесиите. Борисов призова градската управа да помогне в тази насока и обеща в края на годината да се върне на „Лаута“, за да види напредъка на ремонта. Премиерът получи за подарък фланелка на Локомотив.

"Хайде, че е много хладно. Ще ми изстинат министрите, че и аз", раздели се премиерът с феновете и ръководството на Локомотив и обяви, че отива да види и противниците.

След това Бойко Борисов отиде на строежа на стадион „Христо Ботев“, където се срещна с привържениците на Ботев (Пловдив). Пред тях той потвърди, че ще бъдат отпуснати 25 милиона лева за завършването на съоръжението. Той дори обяви, че всички привържениците на „канарчетата“ стават строителен надзор на обекта, за да няма после обвинения, че някой е откраднал парите.

Премиерът беше посрещнат от собственика на Ботев Георги Самуилов и члена на управата Ангел Палийски. Феновете на "жълто-черните" бурно аплодираха премиера, скандирайки: "Колежа". Премиерът пък призова запалянковците на двата пловдивски гранда да се уважават.

"Крушарски дойде с мен, казва - ние със Самуилов ходим заедно на мачове, показваме европейско поведение. За да има силен Ботев трябва да има и Локомотив. Изпълнихме поетия ангажимент. Ако парите не стигнат, ще дадем още. Вас ви назначавам за строителен надзор. Да не стане така след няколко месеца да кажете - взеха парите, нищо не направиха. Оттук насетне се обръщате към кмета и областния управител да задействат нещата", заяви Борисов.