Делегатът на двубоя Левски – Литекс Костадин Гергинов коментира конкретни ситуации от мача по време на пресконференцията на ръководството на съдийската комисия. Той добави, че Николай Йорданов е бил единственият вариант за съдия на дербито.

“Първата ситуация е във 2-ата минута. Фаул срещу играч на Литекс - само устна забележка. Бардон малтретира същия състезател, нова устна забележка, а това е по принцип нарушение за жълт картон. След това вече следва жълт картон след нарушение срещу Дока, който повече не се връща на терена”, започна коментара си Гергинов.

„Първият жълт картон на Веселин Минев е за ритане долу в глезена, а не за бутане с тяло. Напълно правилно решение на Ники Йорданов. В 25-ата минута идва и първият картон на Еньо Кръстовчев. Влиза и с двата крака напред. Това е чист червен картон, но съдията го спестява, той търси футбола. Следва първи жълт картон на Радостин Кишишев. Бурен протест от негова страна. Питам се, дали така се е държал, докато е играл в Англия. Кишишев ли предупреждава съдията, или обратното”, допълва Димо Момиров.

“Ситуацията при втория жълт картон на Минев – чист втори жълт картон, може и да се свири директен червен картон, но това ще промени единствено глобата. Това е безумен фаул в центъра на терена, който показва единствено нагласата на футболистите. Не виждам защо прави този фаул, какво предотвратява, дали Литекс ще вкара гол”, казва още Димо Момиров.

“За втория жълт и съответно червен картон на Кишишев. Кой го кара да хване Зе Соарес за гушата. Бразилецът е провокатор, рита Кишишев първо в гръб и затова получава жълт картон. И играчът на Литекс пак е учуден защо е отстранен от игра”, коментира Гергинов.

“Ето и най-коментираното положение, втория жълт картон на Еньо Кръстовчев. Вижте, Пламен Николов скача от място, а Еньо идва отстрани и скача с лакът. Това дори е директен червен картон по правилата. Вижда се хубаво на повторението как е сгънат лакътят на Кръстовчев и защо получава втори жълт картон”, казва още заместник-председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов.

Ситуацията с изгонването на Георги Иванов - Гонзо: “Той изрита втора топка на терена, така се печели време, а и идеята е играта да не бъде подновена. Има и обидни реплики. Не е целил никой с топката, той я вкара покрай състезател на Литекс в средата на терена.”

“След изравнителния гол на Литекс съдията прави грешка. Стои на наказателното поле, а трябва да отиде на центъра. Божидар Митрев го бута и това е чист червен картон. Ако Ники Йорданов беше на центъра, за да поднови играта и вратарят отиде и го бута, трябва да го изгони. Той обаче остана около наказателното поле и слуша тирадата от страна на играчите на Левски”, завършиха с коментара хората от съдийската комисия./БЛИЦ