Юношеските ни национали до 17 години излизат срещу Азербайджан в решителен мач от евроквалификациите за първенството в Словакия през 2013-а. Важният сблъсък е от 16:00 часа на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Селекционерът Методи Деянов няма кадрови проблеми и се доверява на най-доброто. В неделя малките "лъвчета" сториха сензацията и победиха с 1:0 Испания пред 1500 зрители в Стара Загора. Преди това нашите паднаха от Полша с 1:2 и днес задължително трябва да се поздравят с успеха.

Срещу азерите Деянов ще се довери на героите от двубоя с "фуриите" и залага на същата стартова единайсеторка. Съперникът Азербайджан е абсолютен аутсайдер в нашата група, като загуби двата си мача до момента - 0:2 от Испания и 0:1 от Полша. В другата среща днес испанците и поляците играят един срещу друг в Стара Загора, също от 16:00 часа.

Победата пред нашите срещу Азербайджан е задължителна, но дори и да се стигне до нея е възможна тройна въртележка, при която България, Испания и Полша да завършат с по 6 точки. При това положение ще се гледа головата разлика от мачовете между трите отбора. При ново равенство вече ще е от значение и кой с колко е победил Азербайджан. Дори и да завършим след Испания и Полша, има възможност да се класираме като един от най-добрите отбори, финиширали на трето място. При такава развръзка отново се гледат първо точките, а след това и головата разлика. За момента само в още една от групите има трети отбор с 3 точки, но с по-лоша голова разлика от нашата.

Вероятният състав на България: 1.Станислав Димитров, 2.Алеко Алеков, 3.Стефан Велков, 5.Владимир Айтов, 4.Мики Орачев, 7.Емил Петров, 8.Емил Стоев, 14.Янис Карабельов, 10.Антонио Вутов, 11.Чавдар Ивайлов, 9.Кирил Десподов