Един от героите на България от САЩ 94' Цанко Цветанов говори за шансовете на "трикольорите" за Евро 2020. Той коментира и развитието на младите футболисти в родината ни.

"Ще се радвам много, ако успеем да се класираме на Европейското първенство. Унгария и евентуално Исландия са малко по-добри от нас, ние все още изоставаме. В тези две страни е инвестирано много във футболната инфраструктура. Ние не знам какво сме правили и как сме го правили...

Като видите нивата на Славия, или нивата на Локомотив (Пловдив)... ако това са нови терени, значи някой си е оставил ръцете там.

Не виждам какво толкова страшно може да има за нас на Евро 2020 - важното е, че България ще бъде на картата. В Западна Европа на шега са ме питали дали още играем ние, сегашните български футболисти не са тема на разговор в топ страните. Това е видно, ние нямаме играчи в някое от водещите първенства.

Едно време се бяхме изградили в България, имахме нивото да играе в такива първенства. В България има таланти, не може да няма. Проблемът е, че не ги развиваме, ако ги открием", каза Цветанов.