Бившият национал Пламен Николов заяви, че от днес за Пеневата чета ще се говорят само хубави неща. Бившият вратар сподели, че ще се раздели с фланелката, с която пази 45 минути срещу Швеция в битката за третото място на Световното първенство в САЩ през 1994 година.

"Спомените са много хубаво нещо, Те топлят, но лошото е, че се връщаме толкова години назад. Аз смятам, че това нещо може да бъде подобрено, както беше подобрен рекордът на Стефка Костадинова. Тази фланелка ще ми липсва по простата причина, че е част от моя живот. Изиграх добри 45 минути с нея на Световното първенство. Надявам се човекът, който я спечели, да продължи да се грижи за нея. Разделям се с малко тъга, но сме решили, че трябва да дадем нещо от нас за тази благотворителна цел. Тази фланелка ще свърши още една полезна работа, както беше преди 30 години. С тази фланелка, освен мача, който изиграх, имам една снимка, която вече 30 години стои по всички мои профили и участия“, заяви Николов при събирането на героите от САЩ '94 за учредяването на благотворителна фондация.

„Тук са почти всички футболисти от този отбор, с малки изключения. Отношенията помежду ни са доста по-добри от някои моменти през тези години и се надявам, че ще продължат да бъдат такива. След Световното имаше един период, в който всеки беше поел по свой собствен път, но от тази дата 16 юли 2024 г. за този отбор отново ще се говорят хубави неща. Очаквах това събитие, бях в основата на организацията и наистина тръпки ме побиват, много спомени ще изникнат в съзнанието ни. Може би някои ще бъдат споделени с хората, които ще присъстват. Жалкото е, че вече 20 години не сме се класирали на голямо първенство", добави вратарят.