Нападателят на Асколи Атанас Илиев коментира пред медиите попадението си във вратата на Италия, с което националният ни отбор стигна до равенството 1:1 с Италия в квалификация за Мондиал 2022. 26-годишният определи първото си попадение за „лъвовете“ в официален мач като най-важното в кариерата му.

„Това беше много ценен гол – първи за България и то срещу Италия. Сред най-важните попадения в кариерата ми. Щастлив съм, че отбелязах. Не е лесно да се вкара на Италия. Трудно създавахме ситуации, играхме на контра, но за радост успяхме да отбележим", обяви бившият нападател на Ботев (Пловдив).

„Коментирахме с Кирил Десподов, че може да се случи подобна котраатака и се радвам, че се случи. Чувството е неописуемо. Емоциите взеха връх и всичко беше супер. Може и да ме мразят в новия ми клуб след този гол! Надявам се да ми даде самочувствие и да се справя добре в Асколи", завърши Илиев.

Вратарят на националния отбор Георги Георгиев, който направи впечатление с важните си спасявания срещу Италия, не прие твърденията, че е герой. Според него целият отбор носи заслугата за историческото ни първо равенство срещу „адзурите“ в официален мач на Ботуша.

„Всички бяха герои вчера. Целият отбор даде всичко от себе си, за да можем да се поздравим с положителен резултат. Без тези отборни усилия нямаше да стане. Не се чувствам лично аз като герой“, започна той. В мачове срещу такива съперници може да ти вкарат 3 гола за 10 минути. Във всички 90 минути бяхме на ниво и това беше решаващата причина да си тръгнем с хикс“, заяви стражът на Черно море.

„Вече сме забравили двубоя с Италия, защото следващият чука на вратата. Сега идва по-важният мач с Литва. Всичко освен победа ще е лош резултат и ще се забрави успеха вчера. Напълно сме концентрирани за мача на 5 септември“, допълни Георгиев.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022