Президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов обяви, че остава начело на клуба. Както е известно, заради проблеми със стадиона той беше готов да се оттегли след края на есенния полусезон. На 29 февруари трябваше да се проведе общо събрание на акционерите, на което Гигов да каже дали ще продължи да финансира отбора. Той отложи срещата, тъй като не беше готов с решението си заради продължаващите неразбории около съоръжението.

Основното условие на шефа, за да остане в Локомотив, е било отборът да играе в “Надежда”. “Ако не се бяхме върнали тук, въобще нямаше да играем. Трябва да ви кажа, че във всеки един ден от последните два месеца съм бил с Тони Велков и Георги Марков, с които дискутирахме, че отборът ще го има само ако има собствен стадион. Мисля, че нашата работа даде резултат и футболистите вече знаят за какво играят в Локомотив. Преди три месеца наистина мислех да се отказвам, не само от Локомотив, но и от спорта в България, защото няма логика едни стадиони да получават лицензи, а други не, при положение че са на едно ниво. Видяхте, че до последно искаха да ни спрат да играем на собствения си стадион, но в крайна сметка справедливостта възтържествува.

Ако бях тръгнал да се отказвам, въобще нямаше да започваме подготовка и да правим нов отбор. Имах известно време да направя равносметка за себе си и реших, че продължаваме. Оставам в Локомотив. Мисля, че оттук нататък ще играем по-добре и ще бъдем фактор в първенството. Видяхте, днес играха седем нови футболисти, двама от които пълни дебютанти и се представихме добре”, заяви Гигов след успеха с 2:0 над Локо (Пд) в първи мач от пролетния полусезон.

“Никой не ми помага финансово. Досега съм се оправял сам 20 години и ще продължа да го правя”, каза още шефът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ