Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов заяви, че до няколко дни ще стане ясно бъдещето на клуба. Както по-рано БЛИЦ ви информира, босът привика на среща цялото ръководство и част от футболистите. Гигов призна, че интерес към закупуване на акциите има турски бизнесмен – бащата на халфа на отбора Байкал Кулаксъзоглу.

“Цялата ситуация е такава, че аз още преди три месеца ви казах, че имам намерение да се откажа от футбола. По куп причини, една от които е базата, защото клуб без база стои във въздуха и не виждам как може да съществува без база. Всичките приказки, че съм излъгал играчите и не съм дошъл на среща с тях не отговарят на истината. Не съм обещавал, че ще ходя на такава среща. Когато имам решение аз ще уведомя и тях и всички вас. Всичко останало са интерпретации и лъжи”, заяви Гигов.

“До 16 декември ще има някакво развитие по въпроса и дали ще има друг човек на моето място, дали няма да има, това е въпрос на време. По този начин Локомотив не може да съществува, защото той е абсурден. Не може да се плащат огромни наеми, за да играем извън нашата база. Искам да благодаря на колегите от ЦСКА и “Левски”, които ни помогнаха в доста труден момент. Смятам, че до 16-и или 18-и ще се намери едно разумно решение затова Локомотив Сф да продължи да съществува в различен вид от този. Аз от три месеца не съм стъпвал на стадиона, не съм ходил на мач по известни ви причини и на никого нищо не съм обещавал”, допълни босът на “червено-черните”.

“Не съм обиден на никого. Обиден съм дотолкова, че някои хора не знаят какво се случва, други хора не знаят какво се дава и трети хора не знаят какво значи отбор без спонсор и без собственик. Аз се надявам Локо да го има, но всичко е въпрос на много неща”, завърши Гигов./БЛИЦ