Бъдещето на Локомотив (София) ще стане окончателно ясно до няколко дни. Собственикът Николай Гигов заплаши, че клубът ще спре да съществува от януари, предаде репортер на БЛИЦ. Този път заканата изглежда повече от сериозна, след като в момента тече спешна сбирка на всички ръководни фактори в клуба. Събитието е на улица “Бенковски”, на която е офисът на Гигов. Босът на “железничарите” заявил, че има реален купувач за акциите.

Става въпрос за турски бизнесмен, като почти сигурно това е бащата на халфа на Локомотив Байкал Кулаксъзоглу. БЛИЦ ви информира за интереса на бизнесмена още в началото на октомври. Условието на евентуалния нов шеф обаче е да получи базите. Само тогава ще налива пари в Локомотив. Както е известно, Гигов се бори вече няколко години да получи стадиона в квартал “Надежда”, но безуспешно.

“До 20 декември, ако не получим стадиона, няма да има Локомотив от средата на януари”, заявил Гигов. Той привика на срещата изпълнителния директор Георги Марков, треньора Антон Велков и лидерите на отбора – Кристиян Добрев, Димитър Телкийски и други./БЛИЦ