Костадин Стоянов е най-лудата глава в ЦСКА. Обвиняват го в интригантство. Мнозина смятат, че именно той е в основата на изгонването на няколко треньори в Борисовата градина. Първо Павел Дочев, после Сержанта Йовановски, накрая и Милен Радуканов. Коце е от Сливен – Града на стоте войводи. И бунтарството е в кръвта му. Както и...глупостта. Сърцатият футболист със сигурност иска 2011 година час по-скоро да си тръгне, след като му донесе хиляди неприятности. Или всъщност той сам си ги нанесе...

Коце си набута автогол във вечното дерби с “Левски” в края на февруари, спечелено с 3:1 от ЦСКА на “Герена”. Оттогава формата му започна рязко да спада, а лудориите в главата му взеха да върлуват по-силно и от свирепия сливенски вятър. Костадин Стоянов записа серия от слаби мачове с червената фланелка. Играеше безумно и хазартно, а същевременно продължаваше да плете интриги в съблекалнята. Направи няколко очевадни дузпи, когато удряше топката с ръка в наказателното си поле като класически хандбалист. Реферите обаче си затваряха очите и не виждаха (дали умишлено или от разсеяност) щуротиите на Коце.

Въпреки всичко Стоянов стигна до националния отбор. Лотар Матеус му прати повиквателна. Той обаче втрещи феновете, обявявайки, че напуска тима след контролата с Украйна. Аргументира се, че не се намира в добра кондиция и че не заслужава да носи екипа на България. Някои му ръкопляскаха, други даже го номинираха за най-доблестния мъж на годината. Трети пък отсякоха: “Луда работа!”.

За да дойде най-големият резил. Костадин Стоянов бе спипан с допинг. Пробата му от дербито с “Левски” на 28 октомври се оказа положителна. В ЦСКА се кълнат, че футболистите са чисти. Явно обаче Коцето леко се е замърсил, замърсявайки по този начин и реномето на клуба.

Новината за допингскандала ни подсеща за един случай от есента на 2010 година. Тогава резултатите от чернодробните изследвания на цели 16 играчи от ЦСКА бяха с лоши показатели. Впоследствие вторите изследвания доказаха, че става въпрос за лабораторна грешка.

Сега очакваме да видим втората проба на Костадин Стоянов. Ако и в нея се докаже за наличието на забранени вещества, футболистът ще изгърми за по-дълъг период. Това обаче е най-малкият проблем за сливналията.

Наказанието ще мине и ще замине и той ще се завърне на терена. Въпросът е дали най-после Коцето ще осъзнае, че всичките му мъки идват не от този или онзи. Какво беше казал вълкът в една популярна приказка: “Главо, главо, от тебе тегля!”, след което се ударил по кратуната....
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ