Още една ключова фигура в Чавдар (Бяла Слатина) напусна клуба. Това е легендата на белослатинския футбол - известният в цяла Северозападна България Георги Георгиев-Гълъба. Както е известно, треньорите Бойко Величков и Ивайло Петров-Пифа си тръгнаха от Чавдар, след което бяха последвани от играчите Георги Владимиров, Георги Андреев, Явор Тричков, Йордан Апостолов и Георги Ковачев.

Георги Георгиев е един от най-обичаните и заслужили футболисти на Чавдар, като самият той може да се похвали с три промоции от "В" в "Б" група - през 1991, през 2006-а и през 2010-а. През настоящия сезон Гълъба водеше юношите старша възраст на клуба от Бяла Слатина като днес ще бъде последния му мач като наставник на тима, пише pfcchavdar.com. Възпитаниците му играят срещу лидера в класирането "Ботев" (Враца) на помощното игрище на стадион "Христо Ботев" във Враца.

По-рано днес Георги Георгиев си взе довиждане с ръководството на Чавдар, след като стана ясно, че си е уредил работа в град Рединг, Великобритания. Преди обаче да замине за Албиона, където впрочем живеят и други бивши футболисти на клуба от Бяла Слатина като Венцислав Харизанов и Борислав Стоянов, Гълъба ще изкара курса към Треньорската школа при БФС за придобиване на УЕФА "А" лиценз. Курсът започва на 4 април и ще продължи до 8 април. /БЛИЦ