Изключително спорна и скандална ситуация взриви края на двубоя “Левски” – Литекс (1:0) в първи четвъртфинал за Купата на България.

Предлагаме ви хронология на ситуацията и отсъжданията на Ахмед Ахмед:

92-а минута - Фаул срещу Георги Миланов край страничната линия.

Няма игра с ръка на Миланов, за каквато говорят Иво Тонев и Илиан Илиев. Така че нарушението е очевидно и страничният съдия го маркира, вдигайки флага високо и в посока нападението на Литекс.

Следва центриране на Момчил Цветанов в наказателното поле. Няма засада на нито един футболист на Литекс при центрирането.

Следва игра с глава и отклоняване назад към друг футболист на Литекс, който вече е в засада, но топката не стига до него, а е отбита от Де Карвальо, след което Бодуров я вкарва във вратата. Тънкият момент е, че съдията Ахмед Ахмед надува свирката точно преди Бодуров да изрита топката във вратата, в което няма спор и се чува от записите.

Тук обаче възниква въпросът защо е този сигнал, тъй като при многократните повторения не се вижда да има фаул в нападение на играч на Литекс срещу някой от “Левски”. Именно това е “сламката” на Ахмед Ахмед, който след мача твърди: “Никога не съм зачитал гола. Фаул, фаул, край. Фаул в нападение. Преди гола има сигнал, може да го гледате”.

Ето обяснението на Бодуров от Литекс за ситуацията и какво му е казал Ахмед Ахмед. “Каза, че Сашо Цветков е ударил Карвальо. После страничният му каза, че има гол и ние започнахме да се радваме. Не съм виждал, даже не съм чувал такова нещо”, каза Бодуров.

Иво Тонев твърди: “Има фаул за нас, а той дава за тях. И оттам идва тази ситуация. Миланов игра с ръка (б.р. – има предвид ситуацията край страничната линия, при която обаче няма игра с ръка на Миланов.) Той свири още преди да влезе топката във вратата. Но ситуацията тръгна от грешно решение.“




szólj hozzá: l-lit