Сержиньо Грийн ще се раздели със 70% от заплатата си заради червения картон, който си изкара при гостуването на Спартак (Търнава). Холандецът бе изгонен в продълженията на двубоя в момент, когато “сините” имаха числено предимство на терена. Веднага след срещата Георги Иванов се закани, че ще глоби универсалния играч.
 
След като гледал запис на ситуацията, Гонзо е решил да санкционира Грийн с повече от половината от месечното му възнаграждение. Това обаче не е рекордна глоба, която Иванов налага. Преди време мароканците Юсеф Рабех и Шакиб Бензукан изгоряха с по една заплата заради постоянните си пиянски изцепки. С половин заплата през зимата олекна Гара Дембеле.
 
Неодобрение срещу Сержиньо Грийн има и сред играчите на “Левски”. Според колегите му именно холандецът е с най-голяма вина за отпадането. Никой от българите в състава не говори с него, тъй като вместо да приеме грешката си, Грийн се държал надменно и давал вид, че не му пука за случилото се. Той контактувал единствено със съотборниците си Дъстли Мулдер и Сьорд Арс./БЛИЦ