Треньорът на Черноморец Георги Василев е наясно програмата за подготовка на отбора за новия сезон. Остава да се уточнят детайлите, като най-важното е да бъдат намерени силни съперници в контролните предсезонни мачове.

Непосредствено след последния мач от сезона отборът ще бъде пуснат във ваканция, която започва на 30 май. Първият сбор ще бъде на 22 юни. Все още няма абсолютна яснота по това кои от футболистите ще си тръгнат и на кои ще бъдат предложени нови договори. Василев уточни, че в отбора има седем играчи с изтичащи контракти и още трима, които са преотстъпени до края на сезона.

Към момента ръководството е решило да предложи удължаване на договора на защитника Венцислав Бонев. За останалите играчи ще се преценява, като ще се вземе под внимание и представянето им в оставащите мачове до края на сезона.

Лис Муйтис се готви на самостоятелен режим, като в неделя ще бъде взето решение дали от новата седмица той ще се присъедини към отбора, но преди това Василев иска да види сериозно отношение от футболиста към тренировъчния процес.