Истинска вербална война се разрази между два от клубовете в столичната Четвърта дивизия. Както БЛИЦ Спорт вече писа причина за това стана мачът от 8-ия кръг на АОГ – Юг между Железница и Обеля сити (3:1).

Размениха се и остри взаимни нападки, пише vitoshanews.com.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Позицията на Обеля Сити без редакторска намеса:

“Грозните сцени станаха в края на мача, играч на ФК Обеля Сити беше изгонен за втори жълт картон, когато футболиста на домакините Марио Христов(явно не попаднал в групата за мача) успя да го удари през огражденията на терена, където е кафе-бара на стадиона, футболист на гостите го попита,, защо го направи”, и същият,, ТУЛУП” Христов нахлу на терена да се саморазправя с играчи на гостите…ТУК ВЪПРОСА Е КЪДЕ Е ОХРАНАТА, КЪДЕ Е ДЕЛЕГАТА ОТ СРЕЩАТА, ЗАЩО НЯМАШЕ ОХРАНА С ЖИЛЕТКА, или само на хартия имаше??????

Голям скандал на мач в Софийско

При положение, че има забрана за публика, а на кафето което е в границите на стадиона имаше хора, както и въпросния Марио Христов беше там, и да няма охрана на стадиона е повече от недопустимо. От щаба на “Обеля сити” ще пуснат жалба до БФС с искане за строги санкции на домакините. “Обеля Сити винаги е бил коректен отбор и нашите мачове протичат цивилизовано и с респект към съперника.

За пореден път в “Железница” сме свидетели на грозни сцени. Дано делегата на мача г-н Крачанов да е описал ексцесиите които станаха. Да не говорим, че домакините псуваха през цялото време съдиите и картони нямаше. ВЪПРОСА Е ЗАЩО КОГАТО ТЕ ПСУВАТ, ТИ САМО ГИ ГЛЕДАШ И ИМ СЕ УСМИХВАШ, НА КОЙ ПРАВИШ ДОБРО ГОСПОДИН СЪДИЯ КАТО ДОПУСКАШ ТОЛКОВА СЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДОМАКИНИТЕ, ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК, НО ДНЕС ПРЕЗ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ СЕ ВЪРНАХМЕ В КАММЕННАТА ЕРА!

Пускаме жалба и искаме своеволието в “Железница” един път завинаги да спре” сооделиха от щаба на Обеля сити. Домакините имат детски групи – на какво ги учите господа от СЕЛО Железница, ако ги учите на това държание от вас през второто полувреме, по-добре тези деца да се ориентират към друг вид спорт“, написаха от Обеля сити.

…Упреците не са към всички играчи на домакините, а на малка част-4,5 човека, включително и треньора им Захаринчо Младенов! Респект и уважение за капитана Николай Цветанов!

Този случай няма нищо общо с тематиката, но трябва и това да се разбере, че ние играем феърплей, а не както твърдят домакините че сме “НОМАДИ”.

През миналата 2020 година, преди да започне турнира “Витоша къп”, който се организира от “Железница”, ние бяхме поканени и още с потвърждението преведохме по сметката на клуба домакин таксата от 400 лв.

Поради лошо стечение на обстоятелствата наши играчи заболяха от COVID-19, за което информираме отбора домакин на турнира. Ако си бяхме замълчали и отишли да играем с играчи имали контакт с положителни такива, вероятно турнира нямаше да се състои.

Но, доказахме, че сме отбор който знае какво е феърплей, въпреки обвиненията в обратното.

Реално, платената такса за турнира трябваше да ни се върне, но уви.

Г-н Захаринчо Младенов ни каза, че с нея са закупени рекламни материали за нашия отбор и други разходи и няма как да ни възстанови сумата.

В замяна, обеща да ни даде поне рекламните материали!

И тук идва най-смешното!!! Рекламните материали бяха 13-15 броя шапки с емблемата на клуба ни за сумата от таксата – 400 лв. Меко казано подигравка с ФК “Обеля Сити”, защото стойността на тези шапки не надвишава и 1 лев себестойност. Смях в залата!!!“

Не закъсня и отговорът от Железница. Изданието предлага и него без редакторска намеса:

„Домакините от ФК Железница, наричани “селяндури” в хода на целия мач от играещия президент на гостите, а впоследствие и селяни в социалните мрежи от “маркетинголозите” на Обеля Сити, достигнаха до пълен обрат с голове в края на първото и началото на второто полувреме на мача.

….Замесеният по-рано в конфликтна ситуация играч на Обеля Сити продължи с неразчетените си влизания в краката на играчите на домакините и при една брутална интервенция мигновено бе изгонен от игра. Същият не пожела да се прибере в съблекалнята, каквото е изискването, а се насочи към зоната, в която се намираха сменените от игра футболисти на двата отбора, служителите на стадиона и шофьорът на линейката, където потърси словестна и физическа разправа. Капитанът на ФК Железница веднага се намеси и страстите около аут линията бързо утихнаха.

“Гражданите”, както се нарицават отскорошните членове на БФС, направиха силно впечатление не толкова с играта си на терена, а с провокативното и обидно поведение към домакинския отбор и купищата от пластмасови отпадъци, които оставиха след себе си в зоната около поверената им резервна скамейка и в съблекалнята-номадска черта в характера на хората, които не оценяват грижите за едно спортно съоръжение и уважение към чуждия дом.

Още по-неприятно впечатление правят опитите на ръководството на ФК “Обеля Сити” с обидни и злобни публикации в социалните мрежи, написани сякаш на три чаши твърд алкохол и пълни с клевети и правописни грешки да омаловажат завоюваната на терена победа на ФК Железница и усилията, които клубът полага при изпълнението на заложените в Устава си дейности. За всичко това президентът и ръководството на Обеля Сити скоро ще получат съдебно дело за обида и клевета.

В заключение ФК Железница приканва ръководството на ФК Обеля Сити да се концентрира върху поведението на своите играчи, които след като са отстранени от игра търсят саморазправа, вместо засрамени да се приберат в съблекалнята. Да обърне специално внимание на “маркентинговия си отдел”, който произвежда публикации пълни с обиди, злоба, клевети и по-лошо демонстрират невладеене на българската писмена реч.

Да насочи усилията, които полага за опетняване името на ФК Железница в друга посока, например намиране на свой дом, полагане на грижи и стопанисване на спортно съоръжение. Да прибере двуострите си езици зад зъбите и да престане да търси провокация и евтина сензация на гърба ФК Железница и да обърне значимо внимание на следното: преди да афишираш болни шампионски амбиции и да тръгнеш да катериш върхове, първо се научи да губиш. В противен случай само се излагаш..

Отбор, който е изиграл своята първа среща от системата на БФС само няколко седмици преди първия регистриран случай на коронавирус-SARS-CoV-2, продължава да се опитва да опетни името на ФК Железница и да омаловажи повече от 15 години усилена дейност за развитие на аматьорски спорт на територията на малко населено място с клевети и обиди в интернет пространството.

Опитите на въпросния клуб да разпространят лъжливи новини във всички спортни сайтове, бяха осуетени от собственото им “видео доказателство”. Оказва се, че зад томовете отровни слова се таи дълбоко скрита омраза на президента на “гражданите” заради участието (или по-точно неучастието) на неговия отбор във футболен турнир, който ФК Железница организира поради отказ на собствения му тим в дните преди старта на надпреварата.

Ситуация, за която по желание на члена на УС на софиянци Николай Гигов бе запазена дискретност (за да не се уронва престижа на техния клуб). Би било редно футболният анонимник, който си позволява да разпространява неточни и лъжливи новини, първо да се уточни и изясни със собствените си саратници, а относно претенциите за невъзстановен членски внос, да се обърне към старши треньора на своя отбор за повече информация (б.а. не искаме да намесваме името на въпросния човек).

Ръководството на ФК Железница разбира, че всеки се нуждае от внимание и че всеки има право да изказва своята гледна точка и да защитава своята правда, но всичко това трябва да се случва с финес, позовавайки се на ясни правила и точни факти, а не на разпространение на клевети и обиди. Ръководството на ФК Железница също благодари за безплатната рекламна кампания и очаква с нетърпение срещата в съда с колегите от ФК “Обеля сити”. Съдът, който в нашите среди се нарича футболен терен.

А дотогава “гражданино” си повтаряй следното правило: всеки път когато излизаш да играеш срещу ФК Железница си стягай здраво памперса и бъди сигурен, че ще го отвориш едва когато си самичък вкъщи, защото може да вони. Припомняй си същото правило, когато решиш да отвориш и устата си.”