Български запалянко е бил изведен от стадион "Уембли" при загубата на "трикольорите" с 0:4 от Англия в евроквалификацията от група "А". Нашенецът е арестуван заради расистки обиди. Отправял ги към звездата на Манчестър Сити и Англия Рахим Стърлинг, съобщава "Ивнинг Стандард". 

Твърди се, че стюард е чул как запалянкото от България обиждал Стърлинг на расистка основа през първото полувреме на мача, по време на атака на домакините в зоната, която се намира най-близо до сектора с гостуващи привърженици. Българинът веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията.

По-късно е освободен без повдигнати обвинения.

Англичаните веднага се оплакали и на делегата на мача, който от своя страна информирал УЕФА. 

"Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията", казват по този случай от Футболната асоциация на "трите лъва".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В Англия допълват, че два от първите три техни квалификационни мача са белязани от расистки скандали, след като Стърлинг и Дани Роуз бяха обиждани от фенове на двубоя Черна гора - Англия (1:5).

От Футболната асоциация допълват, че ще бъдат нащрек преди гостуването на България в София на 14 октомври.

Припомняме, че в момента България изтърпява две наказания от УЕФА заради расистко поведение на футболните фенове в квалификациите с Косово и Чехия. 

Първата санкция е затваряне на 3000 места в сектор "Б" за мача с Чехия на 17 ноември. За двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места. Сега пред БФС и България възниква нов проблем, след като англичаните са ни натопили пред УЕФА.

Нашата квалификационна група за Евро 2020