За голям расистки скандал по време на Англия - България (4:0) информира привърженик, който е присъствал на мача. Запалянкото, който е българин, записал как фен от трибуните обижда българските футболисти и фенове с "fucking gypsies" (б.р. - шибани цигани). Тези думи се крещят малко след 1.07 минута на видеото по-долу.

Въпросният човек твърди, че това не е единствената расистка проява от страна на английските фенове в този мач спрямо България. Ето какво написа той, който остана анонимен, тъй като се страхува, че ще си загуби работата:

"Не спирам да чета как български запалянко бил проявил расизъм по време на футболната срещата между Англия и България на стадион "Уембли" в Лондон. Искам да ви споделя, че аз бях на тази среща като фен.

Бях си закупил билет за домакинския сектор и бяхме миксирани - български и английски фенове.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 78-ата минута не издържах и ходих да говоря със Секюрити относно един от английските привърженици, тъй като този същият привърженик не спря да обижда на расистка основа българските футболисти и гостуващите български фенове, крещейки силно "gipsy, gipsy" (б.а. малко след 1.07 минута във видеото се чува обидата "fucking gypsies") . В превод това означава "циганин".

Бях попитан дали искам да го изхвърлят на момента, или да го разпитат след приключване на срещата. Аз избрах след срещата, за да си догледам мача.

В 85-ата минута, когато този запалянко си тръгваше от стадиона, беше повикан от секюрити отряда и предаден на полицията, които са го арестували и завели до районното управление, разпитали са го, взели са лични данни и са го пуснали да си ходи.

Ще е хубаво да се знае какво крещяха английските фенове към българските футболисти и фенове. Но понеже никой не знае, те няма да бъдат наказани, а УЕФА ще накаже нашия отбор. Аз бях точно до гостуващата агитка и не чух расистки викове или обиди. Напротив. Чух още много обиди и от други английски апалянковци, но не успях да ги запиша. Жалко е, че се говори лошо за нашите фенове, когато техните са дори по-зле", каза фенът на "трикольорите" пред "Спортал".


Кадри: "Спортал"