Отговорникът за ВАР в България - Петър Петров, заяви пред "Гонг", че е потресен от твърдението на председателя на съдийската комисия Костадин Гергинов. По-рано днес Гергинов заяви, че е сменил Петров от съдийски наблюдател на мача Левски - Лудогорец заради симпатии. Петров нарече твърденията на шефа на реферите "долна лъжа" и сподели, че задължително трябва да поеме отговорност за изказването си. 

"Потресен съм. Долна лъжа на Гергинов. Мога да определя твърденията му като интрига. Това е единствената цел. Много прекали с лъжите си. Как може да говори така? Пълни небивалици. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата. Явно Гергинов иска да постигне някаква цел с тези лъжи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Аз не съм бил назначаван за съдийски наблюдател, за да ме сменят. Как е възможно един човек да го сменят, след като не е получил наряд? Няма как съдийските наблюдатели да имат подобен наряд, тъй като ще са в буса. Все пак съм ВАР мениджър и ще си върша задълженията. Няма как да правя две неща и да взема двойна надница. Всеки човек трябва да носи отговорност за думите си", заяви Петров.