Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов избухна срещу част от журналистите, които отразяват мачовете в родния футбол. Той обясни, че някои не знаят дали БАТЕ Борисов е руски или беларуски тим, а други плюят, защото не са успели да станат съдии. Гергинов посочи и своето виждане за дискусионните дузпи в последния кръг на efbet Лига.

“Дузпите са защитими - и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец - Монтана. На Лудогорец има преса, смачкване. На Арда има завъртане”, обяви Гергинов, който разкри, че много хора му се обаждат, за да го подкрепят, че си върши добре работата.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

 “Много съм радостен, че съдии, за които се твърди, че обслужват дадени клубове, показаха, че могат да свирят. За ЦСКА - Локомотив (Пловдив) то не бяха писаници, то не бе чудо. Съвсем обективно се подбират съдиите. Това, че грешат - човешко е да грешат”, категоричен е Гергинов, който твърди, че атаките срещу него са на лична основа. 

“Убеден съм, че атаките са лично срещу мен. Не смятам, че съм направил нещо грешно, че съдиите искам да свирят равнопоставено и да няма чадър. Онзи ден, гледайки ЦСКА, ваш колега каза, че ЦСКА отстранил руския БАТЕ Борисов. Аз мислех, че е от Беларус. Всички грешат.

Не знам как хигиенистката чисти студиото на едно шоу - то плюнки, то чудо. Когато си пробвал като футболен съдия и не си успял, дай да ги плюем. Синът му е съдия", каза още Гергинов.

"Онзи ден на мача ЦСКА – Лудогорец отидох на мача с тайната надежда да се видя с журналистите и да кажем кой какво мисли, но това не се получи. Никой не прояви желание. 40-50 минути след мача пускам телевизията и гледам, че някой ваш колега казва: "Аз не разбирам от футбол, но искам да кажа за съдийството“. Чудих се бил ли съм на двубоя или не", разказа съдийският шеф.

"90% от членовете на Съдийската комисия са стари муцуни. Единственото ново име съм аз. Помолил съм колегите да не взимат отношение".

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството