Десетки жители и футболни фенове от Симитли имаха честта да се докоснат до трофея от Шампионската лига, спечелен от Реал (Мадрид) през 1998 година след успех с 1:0 на финала срещу Ювентус в Амстердам. Тогава победния гол за „кралете“ реализира сърбинът Предраг Миятович.

Бившият  президент на „белия балет“ Лоренцо Санс донесе трофея в България още вчера, а днес даде възможност на всеки да се докосне до него в общинска администрация Симитли.

Бившият футболен съдия и кмет на града Апостол Апостолов и фенове посрещнаха Санс в заседателната зала на администрацията. Бившият бос на „кралския“ клуб получи почетния знак на Симитли, заедно с книги разказващи историята на града и общината, както и коледна бутилка с традиционна българска ракия. От своя страна той, донесе голям подарък от Испания на градоначалника, който е фен на Реал - фланелка с подписи от всички играчи на „белия балет“.

Лоренцо Санс, разказа на всички дошли историята на клуба за годините, в които той е бил начело. За титлите и за неуморния труд на хората занимаващи се с футбол. Огромна чест за всички бе да си направят фото с купата и да се докоснат до такъв голям трофей.

Утре на стадиона в град Симитли Лоренцо Санс, заедно с кмета Апостолов и  футболистът Мичел Салгадо, пристигнал в България тази вечер малко преди 21:00 часа, ще открият юбилейния 20-и футболен  турнир в памет на Иван Янчев. На турнира ще участват деца от школите на Симитли, Благоевград, Петрич и Разлог. Първият удар на терена ще бъде направен от уникалния испански футболист Салгадо в 12:30 часа.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ