ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Втородивизионният Спартак (Варна) се класира на 1/4-финалите за Купата на България. "Соколите" хвърлиха бомбата в първата среща от програмата на 1/8-финалите, елиминирайки Локомотив (София) с 4:1 след дузпи (0:0 в редовното време и след продълженията). 

Големият герой за Спартак е вратарят Георги Георгиев. 35-годишният бивш страж на Черно море блесна с няколко отлични намеси в 120-те минути, а при дузпите спаси изпълненията от бялата точка на Красимир Станоев и Симеон Мечев.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Соколите" започнаха по-активно при гостуването на стадион "Локомотив". Срещата се проведе при много силен вятър и снеговалеж. Във втората минута Мехмед Сабри нахлу отдясно в наказателното поле на домакините и центрира опасно по земя, но никой от съотборниците му не успя да засече. Румен Руменов на два пъти стреля в аут. В 29-ата минута Мехмед Сабри центрира към накзателното поле, Ахмедов игра с топката, но тя излезе в аут.

През втората част Симеон Мечев стреля, Георгиев улови топката. За варненци добра атака разгърнаха Ахмедов и Руменов, който центрира към Нзи, чиито удар бе блокиран. Ивайло Найденов отправи опасен удар извън наказателното поле, а Георгиев се разтегна, за да спаси. В 70-ата минута и Бруно Франко нанесе изстрел, а опитният страж на гостите отново спаси. В 75-ата Ахмедов засече с глава от трудна ситуация след дълго центриране на Руменов, но топката бе блокирана от бранител на Локо.

В 88-ата минута Мариянов стреля отдалеч, но бранител игра с топката и тя излезе в корнер. В 90-ата Димитър Митков с глава уцели градата с параболичен удар.

В продълженията имаше опасности и пред двете врати, но гол не падна. Така се стигна до изпълненията на дузпи, при които опитният Георги Георгиев спаси изпълненията на Станоев и Мечев, а бившият нападател на ЦСКА Ахмед Ахмедов оформи крайното 4:1 за варненци. 

Локомотив (Сф) - СПАРТАК (Варна) 1:4 след дузпи (0:0 в ред. време и след прод.) 

При дузпите:
0:1 Александър Цветков
0:1 Красимир Станоев - пропуска
0:2 Виктор Митев
0:2 Симеон Мечев - пропуска
0:3 Атанас Зехиров
1:3 Димитър Митков
1:4 Ахмед Ахмедов

Купа на България - сезон 2023/2024
Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!