Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА стартира участието си в Първа лига днес от 20:45 часа на "Българска армия" срещу Локомотив (Пловдив). Домакините са амбицирани бързо да забравят слабата си игра в реванша с Рига за Лига Европа и промъкването през иглени уши във втория кръг на турнира. Тимът на Нестор Ел Маестро ще има срещу себе си истинска загадка, каквато представлява обновеният Локомотив (Пловдив). Още повече, че част от новите при „черно-белите“ все още нямат картотеки за първенството.

„Червените“ ще опитат да стартират по ноти в първенството в дебютната шампионатна среща на Ел Маестро. Проблемът е, че около състава има доста въпросителни, заради контузии и наказания, които правят отбора непредвидим. 11-те със сигурност ще са с мисъл за следващия евромач - с Адмира Вакер в четвъртък на "Армията". За кратко време си пролича, че 35-годишният специалист е треньор, който може да поднесе изненада с избора на титуляри, а и той има възможности за вариации, най-вече в защита и средата на терена.

Насреща обаче излиза напълно енигматичен отбор - Локо (Пловдив). „Смърфовете“ привлякоха почти цял състав нови, а треньорът Бруно Акрапович изпробва много различни варианти в контролите. За капак на "Лаута" имат документални проблеми с 4-ма от новите, както и двама наказани футболисти от миналия сезон.

Основният проблем пред Локо Пд пък е ситуацията с жълтите карти на тарана Димитър Илиев, левия бек Томашевич, крилото Посикнкович и централния защитник Масоеро. Те почти сигурно отпадат от сметките за ЦСКА, освен ако документът не пристигне в последния момент. С наказания от миналия сезон пък са крилото Симеон Райков и централният нападател Анте Аралица.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Друг нов бранител - Милош Петрович, вече има картотека, но е останал извън групата, тъй като не е водил пълноценна подготовка. Срещу ЦСКА отпадат Петрович и Абдулахи, който също не бе пълноценен в подготовката. Така само 4 от 9-те нови попълнения са сигурни за мача на "Армията", а те са и с доста големи шансове да са титуляри - вратарят Луков, централният защитник Искендер Джалилов, десният бек Георги Кременлиев (син на Емил Кременлиев) и крилото Карагарен, който ще носи и капитанската лента.

Свързано изображениеЦСКА – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)PFC Lokomotiv Plovdiv

Днес от 29:45 часа по Диема Спорт
София, „Българск армия“
Съдия: Стефан Апостолов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА:
Черниаускас, Перейра, Секулич, Чорбаджийски, Жеферсон, Бикел, Малинов, Жоржиньо, Тиаго, Джеси, Мауридес
Контузени: Енрике, Манолев, Ст. Атанасов
Наказани: Десподов, Ст. Атанасов

Локомотив (Пловдив): Луков, Г. Кременлиев, Джалилов, Везалов, Езе, Банович, Умарбаев, Карагерен, Елитон, Буна, Михалевич
Контузени: Ил. Пирков, Ас. Георгиев, П. Главчев
Наказани: Райков, Аралица

Баланс: 120 мача, 71 победи за ЦСКА, 28 равенства, 21 победи за Локомотив (Пловдив), г.р. 244:105

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Първа лига - сезон 2018/2019