Една от големите легенди на ЦСКА Георги Велинов коментира пред Агенция БЛИЦ представянето на "армейците" в Лига Европа срещу латвийския ФК Рига. Бившият вратар сподели очакванията си за първия мач на "червените" от Първа лига срещу Локомотив (Пловдив), както и как ще се справи воденият от Нестор Ел Маестро отбор без няколко от ключовите си футболисти срещу Адмира Вакер. 

"В такива мачове съм доволен от това, което се случи, че отстранихме ФК Рига. Няма значение как, важното е, че сме крайният победител", започна Велинов.

"Не, не. Няма някаква конкретна причина. Просто датата, в която трябваше да вляза в болница, съвпадна с тази на мача. Трябваше да мина задължителен преглед заради лекарствата, които взимам", коментира отсъствието си в Рига легендата на ЦСКА. 

"При дузпите знаете, че си има вратари, които могат да спасяват и такива, на които им е много трудно. Той се справи в първия мач, когато трябваше", каза бившият вратар относно представянето на Витаутас Черниаускас при дузпите, които класираха "армейците" напред в Лига Европа. 

"Имаме доста футболисти, които взехме и могат да се справят, те затова са в ЦСКА. Мисля, че който излезе на терена, той трябва да играе както иска треньорът", отговори легендата на въпрос как ЦСКА ще се справи без трима от основните си футболисти срещу Адмира Вакер. 

"Ще видим заместника му. Утре очаквам една шампионска игра и мисля, че вече навлизаме в ритъм. Знаете, че нашите отбори трудно тръгват в началото на шампионата, но смятам, че ЦСКА е готов и като всяка година, очакваме това, което ние най-много очакваме - добра игра, шампионска титла и всичко, което може да се вземе. Все пак времето ще го покаже, но мисля, че имаме сили. Добър отбор сме", коментира Велинов отсътвието на Каранга и очакванията си за предстоящия шампионатен сблъсък с Локомотив (Пловдив). 

"Аз съм го казал още в началото, когато се заговори за него, че той е един от най-големите таланти в ЦСКА. Той е много скромно, много добро момче и силен футболист. Дай Боже, да го очаква бляскава кариера", завърши Георги Велинов, споделяйки мнение за младия талант на "армейците" Валентин Антов.  

Звезделин ХРИСТОВ/ БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Трансферно лято 2018 в Първа лига