ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Левски вчера официално представи бразилеца Рикардиньо, който трябва да реши проблемите на тима на върха атаката, отворили се след контузията на Билал Бари в началото на сезона.

Много надежди се възлагат на 21-годишното ново попълнение на „сините“. На „Герена“ обаче трябва да бъдат много внимателни, тъй като бразилските тарани по традиция се провалят на Левски.

Първият бразилец на върха на атаката на Левски е Гаучо през 2001 г., който така и не бележи гол за първенство. Отчете се само с две попадения за купата на България.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

В началото на 2008 г. при „сините“ дойде попълнение, на което Станимир Стоилов възлагаше големи надежди в края на първия си престой начело на тима. Това беше Жеан Карлос, привлечен от Фигейрензе.

Той записа 20 мача, в които вкара осем попадения, но също като Гаучо остана само една година на „Герена“. Статистическите му показатели не бяха лоши, но не отговаряха на очакванията. Значително по-добре Жеан Карлос се представиха дошлите с него флангови футболисти Зе Соареш и Жоазиньо.

Ривалдиньо, син на бразилската легенда Ривалдо, беше част от Левски през сезон 2017/18 и също не направи нищо в клуба. Той остана в сянката на свой сънародник – Паулиньо. Ривалдиньо се отчете само с един гол от дузпа, спечелена именно от Паулиньо.

Последният за момента бразилски нападател на „сините“ беше Луан. Той облече екипа на Левски през сезон 2018/19, когато изигра само 11 минути.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!