„Левски“ приема Лудогорец в един от най-интересните мачове от 10-я кръг на „А“ група. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е днес от 19:30 часа, а за първи път от повече от месец „сините“ ще играят домакински мач пред публика.
 
Toва ще е седми сблъсък на Георги Иванов-Гонзо срещу Лудогорец в качеството му на треньор. Макар в досегашните мачове той да затруднява сериозно разградчани, балансът не е в негова полза - 1 победа, 2 равенства и 3 загуби.
 
Интересното е, че Гонзо два пъти напуска работата си след мачове с Лудогорец. За първи път това става през пролетта на 2012 г., когато спешно заменя Николай Костов начело на „Левски“. Той остана на поста два мача, но записа загуби от Литекс и Лудогорец с по 0:1.
 
Работата му начело на Черно море започна именно с мач срещу разградчани и записа поражение с 0:2. През миналия сезон Гонзо надигра Лудогорец на Стойчо Стоев с 3:1 във Варна, а в следващите двама мача с тима от Разград направи равенства 1:1. В последния кръг на миналия сезон Черно море загуби от шампионите с 1:3. След този мач Георги Иванов напусна „моряците“, но това беше предизвестена раздяла. Вече се знаеше, че той се връща в „Левски“.

Гостуването тази вечер на "Герена" се явява генерална репетиция за Лудогорец преди очаквания с огромен интерес мач срещу Реал (Мадрид), който е в сряда от 21:45 часа на "Васил Левски".
 
 
7.jpg„Левски“ - Лудогорецludogorec.JPG
 
Днес от 19:30 часа по „Диема“
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Георги Кабаков
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Левски“: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Луис Педро, Алехандро Бедоя, Наджиб Амари, Валери Домовчийски
Контузен: Борислав Цонев
Наказани: няма
 
Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Александров, Йордан Минев, Светослав Дяков, Абел Анисе, Дани Абало, Марселиньо, Михаил Александров, Юнес Хамза
Контузени: Иван Чворович, Георги Терзиев
Наказани: няма
 
Баланс: 8 мача, 2 победи за „Лeвски“, 6 победи за Лудогорец, г.р. 6:12
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* „Левски“ е в серия от три поредни победи в първенството.
* Лудогорец никога не е правил равен срещу „сините“ в „А“ група.
* „Левски“ е най-силният домакин от началото на шампионата с 13 спечелени точки от 5 мача на собствен терен.
* Лудогорец е най-силният гост от началото на сезона - 8 точки от пет гостувания.
* „Сините“ са в серия от пет мача за първенство без равенство.
* Шампионите са в серия от 8 последователни мача без загуба.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите