Спортният директор на „Левски” Георги Иванов заяви, че футболът в България върви надолу всяка година. На фона на това играчите се пазарят за по 500-1000 лева, за да дойдат в „Левски”. Според Гонзо не е добре да има един отбор като Лудогорец, а другите едва да кретат.

„Разликата е, че когато съм бил на терена, нещата са зависили от мен пряко. Аз съм човек, който цял живот е носил отговорност и се опитваме заедно с треньорите и играчите да подобрим нещата. Минаха 6 години, откакто не съм футболист. Много неща се случиха с мен от тогава. Имам белези, но това не е толкова важно. Много е важно футболистите да разберат, че това е пътят към успеха. Днешната младеж е по-различна от нашето време. Навремето думата пари не беше важна. После спечелихме пари, но първо трябва да покажеш и после да спечелиш пари. Сега вече се пазарим за 500-1000 лева, затова дали да дойдат в „Левски””, започна Иванов пред БНТ1.

„Не може с 10 000 евро да си купиш Ферари. Футболът е бизнес. Парите във футбола са от евротурнирите. От билетите и тв-правата са малко. Но първо, за да вземеш, трябва да вложиш. Времената са трудни, трябва да се работи в бюджета, който има. Не съм аз човекът, който може да определя бюджета в клуба”, продължи Гонзо.

„Батков наистина се отдръпна от „Левски”. Трябва да дадем шанс на новото ръководство да осъществят идеите си. Батков държеше 11 години клуба на високо ниво, само в последната година явно бизнесът му не беше на това ниво. Тези собственици получават много голяма популярност, за която си плащат. Всеки един, който дава пари, е достоен за уважение. Сега и бизнесът не е този, който трябва да бъде”, каза още директорът на „сините”.

„Не бих казал, че ще ми липсва вечното дерби, а отбори като ЦСКА и Локомотив (София). При положение, че няма бизнес, какво да очакваме от спорта?“

„Аз съм разочарован от много хора. Първо казват "да", после отиват в друг клуб. Първо трябва да си мъж и почтен човек, всичко останало е на втори план. Как си мислите, че държим отбора 5 месеца без заплати? Ако мислите, че по друг начин, освен да се обяснява, че трябва да се играе за чест и фланелката, може да стане..."

„На българския спорт може да бъде помогнато със закон за спорта. Има правителство, което трябва да вземе адекватни мерки да спорта, защото след 5 години в България той ще стане изцяло аматьорски. Преди сме имали по няколко медали от Олимпийски игри, сега е голям успех да вземем и един медал. Футболът в България от година на година върви надолу. Не е добре да има един отбор като Лудогорец, а другите едва да кретат. Без конкуренция нямам как всички да имат резултати”, завърши Гонзо.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015