Мениджърът на “Левски” Георги Иванов похвали отбора за победата с 2:1 срещу Спартак Търнава в първи мач от Третия квалификационен кръг на Лига Европа. “Сините” губеха с 0:1 до 89-ата минута, когато Гаджев изравни, а Сьорд Арс донесе победата с 2:1 в първата минута от допълнителното време.

“Като първи мач съм доволен, особено през второто полувреме. Съперникът ни затрудняваше да изнасяме топката през първата част. Доволен съм от желанието, духа и волята за победа. Победата е по-добре от загубата или равния. Ние сме по-класният отбор и ще направим всичко възможно, за да продължим. Нормално е в първи мач футболистите да имат напрежение и свръхмотивация да се покажат, което не винаги е добре. Спартак Търнава е в много по-добър ритъм, вече е изиграл 6-7 мача и това ни пречеше”, заяви Гонзо.

“Имаме нови хора, които трябва тепърва да се сработват. Тези мачове не са контроли. Аз винаги съм сигурен в отбора и футболистите, знаех, че няма така да завърши мачът. Иван Цветков е полезен на двете позиции. В “Левски” има над 20 футболисти, които са взети заради добрите си качества. Всеки се бори за мястото си, той показа добри неща на подготовката и нормално да го предпочета за титуляр засега. По никакъв начин не мисля кой каква звезда е, за колко пари е купен. Интересува ме само моментната форма. Знам, че всички журналисти разбирате от футбол, както и всички в България. Позволете ми обаче на мен аз да виждам отбора всеки ден, аз да избирам футболистите и да знам кой в каква форма е. За един нападател, колкото повече вкарва, толкова повече трупа самочувствие. Знаете качествата на Арс, затова е най-скъпата покупка, за да вкарва, но и на него му трябва време за адаптация. Той днес показа, че е ключов футболист и го чакат още по-добри моменти в “Левски”, допълни мениджърът на “сините”.

“Скандално съдийство, да, така е. Имаше много спорни положения, така ги е видял съдията, така ги е отсъдил. Нашият отбор обаче не е доволен от рефера. Ние винаги сме били свързани с феновете, тяхната роля е много голяма. Те ни помагат много, върнаха ни самочувствието, дадоха ни криле и заради тях успяхме. Да давам някакви оценки и да казвам какво ще стане на реванша, не мога. Нашият отбор ще подходи по най-сериозния начин и съм сигурен, че футболистите ще дадат всичко от себе си. Ние, всички искаме да продължим”, завърши Гонзо./БЛИЦ